2012. február 24., péntek

Tavaszi, húsvéti dekoráció I.

Elképesztően jó idő volt az utóbbi napokban. Amikor Babu nem aludt, akkor kint voltunk a levegőn.
Még tavaly kapott egy pedál nélküli biciklit. Akkor még nem kötötte le, egyszer-egyszer próbálkozott vele, de idén, az a sláger. Délelőtt, délután bringa. Hihetetlen ügyességgel, sebességgel kanyarog, tekereg.

A napsütés, a meleg nekem mindig a változást, megújulást jelenti minden téren.
A farsangi dekorációt leszedtük, elkezdtük a tavaszi nagytakarítást, ezzel egyidejűleg a színes, vidám lakáskiegészítők elkészítését, a meglévők kitételét.

A nagytakarítást Babu szobájával kezdtük. Mindent kipakoltunk, lepakoltunk, fertőtlenítettünk, atkátlanítottunk, leporoltunk. Tudom, hogy sokan nem szeretik a Domestost, de nekem nagyon bevált. Ha fertőtlenítek, csak azt használom mindenhova.
Sajnos egy nap alatt nem tudtam mindent megcsinálni, így szépen, fokozatosan haladok. A legeldugottabb zugban megbújó pók is retteghet.

Csináltunk egy szép, kedves ablakdíszt a konyhába:

Mivel elkezdődött a húsvéti visszaszámlálás, készülünk eme ünnepre is.
Az első lépés, hogy az ajtódíszt elkészítettük. Nem kellett hozzá sok-minden: natúr rafia, szalmakoszorú, néhány hímes tojás és kötöző szalag.
A szalmakoszorút körbe bevontuk rafiával, melyet narancs szalaggal rögzítettünk.
Csináltunk 2 kisebb rafiaköteget, amit a koszorún fészek gyanánt fogunk használni.
A koszorú aljához rögzítettünk egy tojást, két oldalára egy-egy rafiaköteget, majd ismét tojásokat, de ezúttal kettőt. Ez lett a "fészek".
A koszorú tetejéhez egy nagyobb masnit tettünk, melyhez ugyancsak egy tojást kötöttünk.

Körülbelül fél óra alatt készítettük el kislányommal ezt az ajtódíszt.
Találtam még néhány gyönyörű példányt ebből a dekorációból:





Honlapunkon (www.gyermekshop.gportal.hu) még több húsvéti dekorációt talál.

Mivel nem tudok meglenni édesség nélkül, az időm is kevés volt, elkészítettem nagynéném receptje alapján azt a süteményt, mely nagy sikert aratott már korábban is:
Lusta asszony rétese:
250g finomliszt, 50g búzadara, 1 tasak sütőpor, 200g porckor, 100g puha vaj, 500g félzsíros tehéntúró (nekem mascarponém volt itthon, azzal készítettem), 1cs. vaníliás cukor, 1ncitrom reszelt héja, 300 ml. tej, 3 egész tojás, 1ü. meggybefőtt

Egy hosszúkás zománcos tepsi alját alaposan kivajazom. A lisztet a búzadarával, sütőporral és a cukorral elkeverem. A keverék felét egyenletesen a tepsibe szórom. A túrót (mascarponét) jól eldolgozom a citromhéjjal, majd elosztom a liszt tetején. Egy meggybefőttet lecsepegtetek a levétől, egyenletesen eloszlatom a túrón (mascarponén), majd rászórom a liszt másik felét.
A tojásokat villával felverem, hozzáöntöm a 3dl. tejet, egy cs. vaníliás cukrot, amit rácsorgatok a liszt tetejére. A maradék vajat megolvasztom, rálocsolom a süteményre, majd előmelegített sütőben addig sütöm, míg a teteje szép piros lesz.





Mindenkinek szép hétvégét kívánok!
Legyen ez a végszó a következő viszont-olvasásig!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Várom véleményed, írd meg!