2012. január 10., kedd

Hóesés és szemüveggyártás.

Sziasztok!
A tegnapi szemüveggyártásból sok-minden nem lett. Átjött a kedves szomszédunk és elbeszélgettük az időt. Azért elkezdtük.

Ma folytatjuk, de mindenképp többnapos elfoglaltságot jelent.
Van egy sablonunk, amit az asztalon láthattok is. Ezt több, különböző színű vágópapírra másoljuk, kivágjuk. Különböző, csillogó dekor-köveket, csillagokat használunk majd a díszítéshez, valamint csillámport, glitter-tollat.
Egy része a lakás különböző helyeire lesz dekorációként kirakva. Csinálunk egy-két szemüveget Babunak is. Gumival a fejre rakható és oldal-pálcás.
Természetesen mindet lefotózom és megnézhetitek. Amennyiben érdekel Benneteket több kreatív, saját készítésű, dekoratív termék, ide kattintva megnézhetitek.

Babu ma teljesen meglepett reggel, illetve inkább délelőtt egy mondatával. Rám nézett és azt mondta, hogy hárman vagyunk egy család: papi, Babu, mami. Azt hittem, elolvadok. Napról-napra produkál valami újat, meglepőt. A kedvessége, feltétel nélküli szeretete, odaadása példaértékű még számomra is.

Olyan jó volt reggel, hogy hóesésre ébredtünk!! A reggeli szokásos körök (mosakodás, fogmosás, reggeli...) után gyorsan felöltöztünk és lementünk, hogy Babu élvezze egy kicsit a Neki még szokatlan, ám annál tetszetősebb eseményt. Szánkózni is szeretett volna, de ez most nem volt kivitelezhető. Bár lett volna.
Karácsony második napján Tötö nagypapánál voltunk vidéken, ahol még volt annyi hó, hogy szánkózhatott.. Nagyon élvezte! Nevetgélt, visongott örömében. Az sem zavarta, hogy apukája egy-egy forduláskor kiborította a szánkóból. Ez az emlék maradhatott meg Benne, amikor a hó szó hallatán egyből a szánkóját kérte.


Ma ebédre pácolt csirekcomb-ot készítettem Babunak, amit én is nagyon-nagyon szeretek. Ebből a husiból evett először húst. Korábban nem tudtam olyan formában elkszíteni ezt a fajta ételt, amit meg is evett volna a kislányom.
Két csirkecombot alaposan megmosok, a bőrét eltávolítom. Egyrészt nem szeretem, másrészt a csirke bőrében található szinte a legtöbb káros koleszterin. Egy műanyag edénybe teszem a combokat, teszek rá 4 evőkanál balzsamecetet, 4 evőkanál szójaszószt, 2 evőkanál worcestershire szószt, valamint 3 evőkanál olívaolajat. Lefedem és hűtőben tartom a sütésig.
Általában előző nap már elkészítem a pácot, teflonos serpenyőben sütöm a páclével együtt. Amíg a hús megpuhul, fedő alatt, azután fedő nélkül. További olajat nem adok hozzá, elegendő az a mennyiség, amit a pácba tettünk. Kellemesen édeskés-pikáns ízt kapunk. Ha burgonyapürével, vagy rizzsel tálaljuk a megmaradt szaftból csorgassunk a köretre.


Ma délután tornára viszem Babut Orsi nénihez a KÖSZI-be. Nagyon szeret oda járni.
Lassan fel kell ébresztenem, ezért mára befejezem.
A holnapi viszont-olvasásig, szép napot mindenkinek!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Várom véleményed, írd meg!